Yanni: “Elke keer dat ik opnieuw gepest werd kon ik vluchten naar een iets mooiere wereld”.

Yanni Bourguignon is amper 19, heeft de hoofdrol in de musical ‘Footloose’ mogen spelen en zal binnenkort ook verschijnen op uw televisiescherm. De jonge acteur uit Wolvertem gaat de nieuwe Cédric Van de Caveye vertolken in de VTM-serie ‘Familie’. Maar wie is Yanni nu eigenlijk? 

DSC_0039-11

Momenteel studeert Yanni Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. “Het is nog al moeilijk te combineren met alle draaidagen dus ik ben naar iets anders aan het zoeken.” Klinkt het. Acteren kan Yanni geen hobby meer noemen nu dat hij de nieuwe Cédric Van de Caveye mag vertrolken in ‘Familie’. Dansen, zingen en piano spelen doet hij minstens even graag. Hij is dan ook één van de tieners die zich vasthoudt aan de Vlaamse muziekcultuur. Toch is hij vooral gebeten door musical omdat hij dat ooit zelf studeerde.

“Alles is begonnen doordat ik ooit wou gaan dansen”.

“Naar de dansles van mijn ouders gaan kijken, heeft zo iets groot teweeg gebracht, dat heeft iets in gang gezet wat vandaag nog niet aan het stoppen is.” 12 jaar, zo jong was Yanni toen het voor hem allemaal begon.

“Ik volgde mij ouders elke zondag wanneer ze gingen dansen en op een dag wou ik dat ook leren. Ik ben bij diezelfde dansschool terechtgekomen waar ze me toen vertelden dat ze iets nieuws hadden, een musicalopleiding. Ik heb daar mensen leren kennen die mij op hun beurt aanspoorde om naar Studio 100 en het conservatorium te gaan. Alles is begonnen met het feit dat ik ooit wou gaan dansen. Naar de ballroom lessen gaan kijken van mijn ouders is het beste wat mij ooit is overkomen.”

Shows vol adrenaline

DSC_0033-11

Van kleine theaterproducties in kleine zaaltjes tot op de set van Familie en dat op een leeftijd van 19 jaar is heel bijzonder. Op artisitek vlak heeft Yanni niet te klagen. Kleinere producties in zaaltjes van veertig, tachtig man was een van de mooiste dingen die hij ooit heeft mogen doen. Vertelt hij.

Ook de hoofdrol in de musical ‘Footloose’ heeft hij al mogen vertolken. Zijn grootste rol, maar zeker niet zijn grootste publiek. “Ik heb op ‘The Young Artist Academy’. gezeten van Studio 100. Daar heb ik meegezongen in het koor van de Sinterklaasshows. Je zingt voor het hele Sportpaleis. Dat is een kick want zeker bij de Studio 100 shows verkopen ze lichtjes waarmee je kan zwaaien. Je moet je eigenlijk voorstellen dat je in een zwart gat kijkt en dat je dan een muur vol lichtjes ziet en dan besef je van ‘oké hier staat 20 000 man op mij te kijken’. Dat zijn shows vol adrenaline.”

Van kleine zaaltjes tot op de set van Familie

Recent heeft Yanni nieuwe wegen ingeslagen. Zo is hij terechtgekomen op één van de meest langst lopende serie van België.

op de set
©VTM

‘Gezocht: nieuwe acteurs voor Familie’ regende het op sociale media, maar ook Yanni’s Facebook stond niet stil van de meldingen. Hij studeerde op dat moment aan het conservatorium. “Je mag die twee niet combineren, maar ik heb mij toch ingeschreven want het was een mooie kans. Drie maand later kreeg ik telefoon om te zeggen dat ze mij hadden gekozen.”

‘Met beide voeten op de grond blijven staan’. Een belangrijke waarde die Yanni heeft meegekregen van zijn ouders. Zelf vindt hij het belangrijk om goed over te komen in de media. “Vroeger werd er nog al vaak gezegd dat ik arrogant kon zijn, maar daar werk ik nu elke dag een beetje meer aan. Het is niet zo positief als je een bepaald beeld in de media krijgt en dan als verwaand wordt afgestempeld”. Ondanks alle media-aandacht probeert Yanni gewoon zichzelf te blijven.

Onvoorwaardelijke vriendschap

“Het belangrijkst in mijn leven? Zeker geen geld.” Antwoordde Yanni met volle overtuiging. “Het gaat heel goed tussen mij en mijn vriendin, maar jammer genoeg is alles vergankelijk. Zolang dat je niet getrouwd bent kan je niet weten dat dat voor eewig gaat duren en zelfs dan loopt een op drie huwelijken verkeerd. Ik denk dat echte vrienden en echte familie iets is dat blijft duren. Dat gaat niet snel kapot en je hebt daar altijd een houvast aan. Als vriendschap onvoorwaardelijk is, dan is dat het belangrijkste wat je kunt hebben.”

“Het feit dat ik twee mensen heb gevonden die mij nemen zoals ik ben, dat is heel mooi. Ik heb mijn slechte kanten, en zij hebben die van hen, maar wij kunnen daar mee om. Je zal altijd wel eens mensen teleurstellen, maar onvoorwaardelijke vriendschappen overleven dat.”

Een held voor kleine kindjes

Elke dag staat hij op met een ander toekomstbeeld. “Helikopter- en straaljagerpiloot, politie-en geheim agent, bouwvakker, elektricien, musicalacteur, gewoon acteur, zanger, café-eigenaar, …” Ik ben iemand die in alles geïnteresseerd is. Ik ga Familie doen en ik wil daarnaast eigenlijk nog avondschoolopleidingen doen om bv. beveiliginsinstallaties te gaan installeren. Aan de andere kant wil ik ook tien verschillende instrumenten leren bespelen. Ik kan niet stil zitten. Als ik een week verlof heb, vind ik dat al een week te veel.” Een zeer gedreven jonge man zodus.

Als we mogen dromen dan zou Yanni nog heel graag dubbingwerk willen doen, en dan specifiek series inspreken voor DisneyChannel. “Ik denk dat het heel cool moet zijn om een tekenfilmpersonage te mogen zijn. Je bent een held voor kleine kindjes. In de plaats van dat je Mega Mindy bent, ben je dan een deeltje van bv. Cars of Toy Story.”

Vluchten naar een mooiere wereld

Zijn tijd in het middelbaar liep niet altijd van een leien dakje. “Op school zeggen dat je fan bent van musical maakt je niet bepaald populair” vertelde Yanni. Toch stond hem dit niet in de weg om door te gaan. “Als iedereen je altijd pest met iets, ga je na een tijd zeggen van: ‘ja oké doe maar’. Ondanks dat getreiter bleef ik wel altijd heel graag acteren. Dat was voor mij een uitvlucht. Je kan zijn wat je wil. De ene dag ben je een dokter en de andere dag een begrafenisondernemer. Elke keer dat ik opnieuw gepest werd kon ik toch vluchten naar een iets mooiere wereld.”

‘Audentes fortuna iuvat’: zij die durven zullen beloond worden. Één van zijn favoriete citaten. Durven verder doen met je wat graag doet ondanks dat je gepest wordt is heel moedig en dat is ook wat Yanni heeft gedaan. “Het heeft me ergens wel sterker gemaakt. Zeker met wat ik nu al heb bereikt. Ik denk niet dat er veel anderen op hun negentiende kunnen zeggen dat ze een eigen zaak hebben én een job op de langst lopende serie van België. Dat zie ik er niet veel van hen nadoen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s