Voor altijd in mijn hart

Lieve, lieve mena
Lieve, lieve opa
Oktober, de maand van het jaar die ik liever zou overslaan, maar toch ook weer niet. Want in oktober zijn jullie allebei jarig, maar heb ik jullie beiden ook verloren aan afschuwelijke ziektes. Veel te vroeg en veel te snel. De tranen komen nog altijd aanrollen wanneer ik blader door oude foto’s. Wat ik mis jullie toch zo ontzettend hard.

3Mena, ik mis onze zaterdagvoormiddaggesprekken aan de telefoon want we konden soms uren praten ook al hadden we elkaar de dag ervoor nog gezien. Ik mis onze koffietafel om 15 uur in de namiddag, want jij maakte koffie als de beste. Ik mis onze uitstapjes naar de markt op dinsdagochtend want bij mama lukt dat aftroggelen van hebbedingetjes niet zo goed als bij jou. Ik mis onze filmavonden met onze zak chips die we nooit van plan waren helemaal op te eten, maar toch deden.

1Opa, ik mis met jou in de tuin werken want niemand kon me zo goed uitleggen hoe ik onkruid moest wieden of groenten moest planten. Ik mis hoe we samen dansten in de keuken want niemand kan beter slowen als jij. Ik mis hoe je me leerde een fluit maken van een tak, ik mis hoe je me leerde hoe een rups een vlinder werd.

Soms heb ik momenten dat ik nog zo hard ween omdat ik jullie nog zo hard mis. Dan word ik zo boos omdat het gewoon niet eerlijk is. Het is niet eerlijk dat je kanker hebt gekregen, mena. En opa, het is niet eerlijk dat je Alzheimer hebt gekregen. Jullie waren twee geweldige mensen, de beste grootouders die ik me kon voorstellen.

Mocht ik de kans hebben om jullie nog een keer te zien dan zou ik jullie zo hard knuffelen en nooit meer loslaten. Ik zou jullie terug meebrengen, jullie zo veel vertellen. Dankjewel om mij zoveel dingen te leren, dankjewel om er te zijn voor mij, dankjewel om mijn fantastische grootouders te zijn, dankjewel voor alles.

Jullie zijn voor altijd in mijn hart!

Liefs

Lise

d770de1f88a30d21aeb5abdaf0630e4f

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s